Taito-kurssi

Onko sairaus ja elämäntilanne hankaloittanut ammatin tai koulutusalan valintaa tai työllistymistä? Taito-kurssilta saat tukea elämänhallintaan ja omien voimavarojen löytymiseen sekä opiskelujen aloittamiseen tai työpaikan hakemiseen.

Kohderyhmä:

Taito-kurssi voi sopia sinulle, jos

  • olet työtön
  • olet keskeyttänyt opintosi
  • vaihdat ammattia
  • olet palaamassa eläkkeeltä työelämään

Kelan järjestämän ja rahoittaman ammatillisen kuntoutuskurssin kohderyhmänä ovat henkilöt, jotka tarvitsevat kuntoutuksellista tukea työllistymiseen, koulutuksen käynnistymiseen tai ammattialan vaihtamiseen tai syrjäytymisen ehkäisemiseen. Kursseille valitaan eri sairauksia sairastavia 18–60-vuotiaita kuntoutujia, jotka täyttävät Kelan ammatillisen kuntoutuksen kriteerit.

Kurssin tavoite:

tukea elämänhallintaan ja omien voimavarojen löytymiseen sekä opiskelujen aloittamiseen tai työpaikan hakemiseen. Tarkoituksena on, että kuntoutujan työ- ja toimintakykyä tai opiskelukykyä voidaan tukea ja edistää oikea-aikaisesti suunnitellulla kuntoutuksella.

Kurssin toteutus:

Kurssit ovat ryhmämuotoisia. Kuntoutuskurssi koostuu ryhmämuotoisesta ohjelmasta, välijaksosta tehtävineen, yksilöllisestä ohjauksesta ja työharjoittelusta. Työharjoittelu on keskeinen osa Taito-kurssia.

Tulevat kurssit ja ajankohdat:

Kurssinumero: 77022

AJANKOHTA:
25.10.2021 - 12.11.2021

Miten hakeudutaan?

Kuntoutukseen hakeudutaan terveydenhuollon kautta. Hakemukset KU101 ja lääkärin B-lausunto toimitetaan kotipaikkakunnan Kelaan.

Kysy lisätietoja

Autamme mielellämme! Laita sähköpostia [email protected]

Katso yhteystiedot