Harvinaista sidekudossairautta sairastavat

Tukea arkipäivän ongelmatilanteisiin ja apua elämäntilanteesi selkeyttämiseen sopeutumisvalmennuskurssilta

Kurssin lähtökohtana ovat kokonaistilanne, terveydentila, toimintakyky ja elämäntilanne sekä niihin yhteydessä olevat erilaiset yksilölliset tekijät ja ympäristötekijät.

Toteutamme kuntoutusta seuraaville kohderyhmille:

  • Sjögrenin oireyhtymä
  • Systeemiset sidekudossairaudet

Sopeutumisvalmennuskurssi soveltuu sinulle, jos sinulla on todettu harvinainen sidekudossairaus ja siitä aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kurssimuotoisen kuntoutuksen tarve. Lisäksi edellytetään, että pystyt toimimaan riittävän itsenäisesti, esimerkiksi liikkumaan tiloissa ilman jatkuvaa avustamista ja osallistumaan ryhmämuotoiseen kuntoutukseen.

Kurssin tavoite:

Kuntoutuksen tavoitteena on tarjota tukea sairauden aiheuttamassa muutostilanteessa ja tietoa harvinaisista sidekudossairauksista ja sen hoidosta. Sopeutumisvalmennuskurssilla saat neuvontaa ja ohjausta sekä keinoja jatkaa mahdollisimman täysipainoista elämää sairaudestasi huolimatta. Kuntoutuksella pyritään myös vahvistamaan voimavaroja ja elämänhallintaa, jotta pystyt toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti omassa arjessasi.

Sopeutumisvalmennus on moniammatillista ja ryhmämuotoista kuntoutusta, jolla pyritään turvaamaan ja parantamaan työ-, opiskelu- ja toimintakykyä, vahvistamaan elämänhallintaa ja tukemaan itsehoitoa.

Osallistujamäärä: 10 kuntoutujaa.

Kurssin kesto: yhteensä 10 vuorokautta ja toteutetaan kahdessa jaksossa 9 kuukauden aikana.

Hae sopeutumisvalmennukseen

Kuntoutushakemus KU132 ja lääkärin B-lausunto toimitetaan Kelaan, jossa tehdään kuntoutuspäätös. Sopeutumisvalmennuskurssi on maksuton. Kuntoutujalla on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa kurssin ajalta.

Näin haet kurssille

Kysyttävää?

Autamme mielellämme! Laita sähköpostia [email protected]

Katso yhteystiedot