Kuulovammaisten kurssi

Sopeutumisvalmennuskurssi kuulovammaiselle aikuiselle auttaa tunnistamaan omia voimavaroja ja vahvuuksia sekä lisää aktiivisuutta merkityksellisissä arjen toiminnoissa.

Toteutamme kuntoutusta seuraaville kohderyhmille:

  • Lievästi (kuulokynnys 20–40 dB) tai keskivaikeasti (kuulokynnys 40–70 dB) kuulovammaiset aikuiset
  • Menieren tautia sairastavat aikuiset

Sopeutumisvalmennuskurssi soveltuu sinulle, jos vammastasi aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kurssimuotoisen kuntoutuksen tarve. Lisäksi edellytetään, että sinulla on riittävästi itsenäistä toimintakykyä, jotta kykenet liikkumaan palveluntuottajan tiloissa ilman jatkuvaa avustamista ja osallistumaan ryhmämuotoiseen kuntoutukseen.

Kurssin tavoite:

Kurssin tavoitteena on tarjota tukea kuulovamman aiheuttamassa muutostilanteessa. Kuntoutuksessa saat neuvontaa ja ohjausta sekä keinoja jatkaa mahdollisimman täysipainoista elämää kuulovammasta huolimatta. Kuntoutuksella pyritään myös vahvistamaan voimavarojasi ja elämänhallintaasi, jotta pystyt toimimaan mahdollisimman itsenäisesti ja aktiivisesti omassa arjessasi ja ylläpitämään kodin ulkopuolisen toimintaa ja osallistumista.

Osallistujamäärä: 8 kuntoutujaa ja 8 omaista.

Kurssin kesto: 5 vuorokautta ja se toteutetaan yhdessä jaksossa. Kuntoutujan omainen osallistuu kuntoutuksen osan aikaa, yhteensä 2 vuorokautta kurssin alussa.

Hae sopeutumisvalmennukseen

Kuntoutushakemus KU132 tai KU104 sekä lääkärin B-lausunto toimitetaan Kelaan, jossa tehdään kuntoutuspäätös. Sopeutumisvalmennuskurssi on maksuton. Kuntoutujalla on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa kurssin ajalta.

Näin haet kurssille

Kysyttävää?

Autamme mielellämme! Laita sähköpostia [email protected]

Katso yhteystiedot