CP-oireyhtymä tai muu liikunta­vammaisuus

CP-lasten sopeutumisvalmennuskurssi kuntouttavassa luontoympäristössä Rokualla. CP- ja liikuntavammaisten lasten perhekurssilla tavoitteena on pienen kuntoutujan suoriutumisen ja osallistumisen mahdollistaminen sekä aktiivisuuden lisääminen arjessa. 

Perhekurssi soveltuu lapselle, jolla on CP-oireyhtymä tai muu synnynnäinen liikuntavammaisuus ja sairaudesta aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kurssimuotoisen kuntoutuksen tarve.

Kuntoutusta järjestetään seuraaville kohderyhmille:

  • yli 1-vuotiaat alle kouluikäiset lapset perheineen
  • koulunsa aloittavat lapset perheineen
  • alakoululaiset perheineen

Kurssin tavoite:

Kurssin tavoitteena on, että lapsi ja hänen perheensä saavat monipuolista neuvontaa ja ohjausta. Lisäksi kuntoutuksella pyritään vahvistamaan koko perheen voimavaroja ja elämänhallintaa sekä antamaan tukea perheen ja lähiverkostojen yhteistyöhön.

Koko perhe saa kurssilta tärkeää vertaistukea ja tietoa lapsen kasvatukseen liittyviin erityistilanteisiin. Kuntoutus tarjoaa mahdollisuuden tavata muita samassa elämäntilanteessa olevia perheitä. Kurssi auttaa myös sisaruksia ymmärtämään arjen tilanteita ja kehittää lapsi toimimaan ryhmässä tasavertaisesti toisten kanssa.

Osallistujamäärä: 6 kuntoutujaa sekä hänen perheensä (2 aikuista ja keskimäärin 2 sisarusta/kuntoutuja).

Kurssin kesto: 5 vuorokautta, ja se toteutetaan yhdessä jaksossa. Lapsen perhe osallistuu kuntoutukseen koko kurssin ajan yhdessä lapsen kanssa.

Tulevat kurssit:

Yli 1-vuotiaat alle kouluikäiset:

Kurssinumero: 76856

AJANKOHTA:
13.12.2021 - 17.12.2021

Miten hakeudutaan?

Kuntoutushakemus KU104 tai KU132 sekä lääkärin B-lausunto toimitetaan Kelaan, jossa tehdään kuntoutuspäätös. Sopeutumisvalmennuskurssi on maksuton. Kuntoutujalla on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa kurssin ajalta.

Näin haet kurssille

Kysyttävää?

Autamme mielellämme! Laita sähköpostia [email protected]

Katso yhteystiedot

Kuntoutusympäristö

Monipuolinen luontoympäristö ja esteettömät tilat takaavat onnistuneen perhekurssin

Lue lisää