Harvinaiset kehitysvammat

Sopeutumisvalmennuskurssi tukee pientä kuntoutujaa ja hänen perhettään suoriutumaan arjessa ja auttaa tunnistamaan omia voimavaroja ja vahvuuksia.

Perhekurssi soveltuu alakoululaiselle tai nuoremmalle (yli 1-vuotias) lapselle, joilla on harvinainen kehitysvamma ja sairaudesta aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kurssimuotoisen kuntoutuksen tarve.

Harvinaiset kehitysvammat -kursseille valitaan lapsia, joilla on asianmukaisesti diagnosoitu harvinainen kehitysvamma ja toimintakyky vastaa lievästi ja keskivaikeasti kehitysvammaisen lapsen tasoa (tarvitsee jonkin verran ikäistään enemmän tukea päivittäisissä toiminnoissa).

Rokualla toteutetaan Kelan järjestämiä kursseja:
  • 22q11.2-oireyhtymä (Catch-22)
  • Fragile-X
  • FASD
  • Kehitysvamma, kehityshäiriöt tai monivammaisuus
  • Prader-Willi

Kurssin tavoite:

Kuntoutuksen tavoitteena on kuntoutujan suoriutumisen ja osallistumisen mahdollistaminen sekä kuntoutujan aktiivisuuden lisääminen merkityksellisissä arjen toiminnoissa. Lisäksi kurssilla tuetaan hyvää kasvua ja kehitystä ja autetaan tunnistamaan omia voimavaroja ja vahvuuksia. Vanhemmat saavat tukea lapsen kasvatukseen liittyviin erityistilanteisiin ja arvokasta vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta perheiltä. Perhekurssi auttaa myös sisarusta ymmärtämään arjen tilannetta.

Osallistujamäärä: 6 kuntoutujaa sekä hänen perheensä (2 aikuista ja keskimäärin 2 sisarusta/kuntoutuja).

Kurssin kesto: 5 vuorokautta, ja se toteutetaan yhdessä jaksossa. Lasten kurssilla kuntoutujan perhe osallistuu kuntoutukseen koko kurssin ajan yhdessä lapsen kanssa.

Tulevat kurssit ja aikataulut:

Prader-Willi-kurssi:

Kurssinumero: 76873

AJANKOHTA:
08.11.2021 - 12.11.2021

Miten hakeudutaan?

Kuntoutushakemus KU104 tai KU132 sekä lääkärin B-lausunto toimitetaan Kelaan, jossa tehdään kuntoutuspäätös. Sopeutumisvalmennuskurssi on maksuton. Kuntoutujalla on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa kurssin ajalta.

Näin haet kurssille

Kysyttävää?

Autamme mielellämme! Laita sähköpostia [email protected]

Katso yhteystiedot

Kuntoutusympäristö

Monipuolinen luontoympäristö ja esteettömät tilat takaavat onnistuneen perhekurssin

Lue lisää