Ihon sairauksia sairastavat

Virkisty ja saa voimavaroja arkipäivän elämään ihon sairauksia sairastavien lasten perhekurssilla

Perhekurssi soveltuu ihon sairauksia sairastavalle lapselle, joka on yläkoululainen tai nuorempi (yli 1-vuotias) ja jonka sairaudesta aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kurssimuotoisen kuntoutuksen tarve.

Ihon sairaudet -kurssille valitaan kuntoutujia, joilla on asianmukaisesti diagnosoitu ihon sairaus ja joille on tehty terveydenhuollossa tarpeelliset tutkimukset.

Kurssin tavoite:

Kuntoutuksen tavoitteena on kuntoutujan suoriutumisen ja osallistumisen mahdollistaminen sekä kuntoutujan aktiivisuuden lisääminen merkityksellisissä arjen toiminnoissa. Lisäksi kurssilla tuetaan hyvää kasvua ja kehitystä ja autetaan tunnistamaan omia voimavaroja ja vahvuuksia. Sopeutumisvalmennuskurssilla koko perhe saa tietoa ja tukea sairauden muuttamaan elämäntilanteeseen sekä tapaa muita ihon sairauksia sairastavia perheitä, joiden kanssa voi jakaa kokemuksia ja saada vertaistukea.

Osallistujamäärä: 8 kuntoutujaa sekä hänen perheensä (2 aikuista ja keskimäärin 2 sisarusta/kuntoutuja).

Kurssin kesto: 5 vuorokautta, ja se toteutetaan yhdessä jaksossa. Lasten kurssilla kuntoutujan perhe osallistuu kuntoutukseen koko kurssin ajan yhdessä lapsen kanssa.

Miten hakeudutaan?

Kuntoutushakemus KU104 tai KU132 sekä lääkärin B-lausunto toimitetaan Kelaan, jossa tehdään kuntoutuspäätös. Sopeutumisvalmennuskurssi on maksuton. Kuntoutujalla on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa kurssin ajalta.

Näin haet kurssille

Kysyttävää?

Autamme mielellämme! Laita sähköpostia [email protected]

Katso yhteystiedot

Kuntoutusympäristö

Monipuolinen luontoympäristö ja esteettömät tilat takaavat onnistuneen perhekurssin

Lue lisää