Sukukromosomi­poikkeavuudet

Sopeutumisvalmennuskurssi tukee pientä kuntoutujaa ja hänen perhettään suoriutumaan arjessa. Perhekurssilla lapsi, sisarukset ja vanhemmat saavat vertaistukea, tietoa sairaudesta sekä tukea arjen toimintoihin.

Kohderyhmänä ovat tytöt, joilla on Turnerin oireyhtymä tai jokin muu sukukromosomipoikkeavuudet -sairausryhmään kuuluva sairaus ja joiden sairaudesta aiheutuu kuntoutuksen tarve. Kurssi on tarkoitettu yläkoululaisille tai nuoremmille (yli 1-vuotias).

Kurssin tavoite:

Kurssin tavoitteena on, että pieni kuntoutuja ja hänen perheensä saavat monipuolista neuvontaa ja ohjausta sekä keinoja jatkaa mahdollisimman täysipainoista elämää lapsen kromosomipoikkeavuudesta huolimatta. Lisäksi kuntoutuksella pyritään vahvistamaan koko perheen voimavaroja. Vanhemmat saavat tukea lapsen kasvatukseen liittyviin erityistilanteisiin ja arvokasta vertaistukea muilta samassa tilanteessa olevilta perheiltä.

Osallistujamäärä: 6 kuntoutujaa sekä hänen perheensä (2 aikuista ja keskimäärin 2 sisarusta/kuntoutuja).

Kurssin kesto: 5 vuorokautta, ja se toteutetaan yhdessä jaksossa. Lasten kurssilla kuntoutujan perhe osallistuu kuntoutukseen koko kurssin ajan yhdessä lapsen kanssa.

Miten hakeudutaan?

Kuntoutushakemus KU104 tai KU132 sekä lääkärin B-lausunto toimitetaan Kelaan, jossa tehdään kuntoutuspäätös. Sopeutumisvalmennuskurssi on maksuton. Kuntoutujalla on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa kurssin ajalta.

Näin haet kurssille

Kysyttävää?

Autamme mielellämme! Laita sähköpostia [email protected]

Katso yhteystiedot

Kuntoutusympäristö

Lasten sopeutumisvalmennuskurssi järjestetään kuntouttavassa luontoympäristössä Rokualla.

Lue lisää