Synnynnäiset epämuodostumat ja kehityshäiriöt

Perhekurssilla tuetaan mahdollisimman hyvää kasvua ja kehitystä – täysipainoista elämää lapsen vammasta tai häiriöstä huolimatta. 

Perhekurssi soveltuu yläkoululaiselle tai nuoremmalle (yli 1-vuotias) lapselle, jolla on synnynnäinen epämuodostuma tai kehityshäiriö, josta aiheutuu moniammatillisesti toteutettavan kurssimuotoisen kuntoutuksen tarve.

Rokualla toteutetaan Kelan järjestämiä kursseja:
  • Synnynnäiset epämuodostumat
  • Ostegenesis imperfecta
  • Suoliston kehityshäiriöt

Kurssin tavoite:

Kuntoutuksen tavoitteena on pienen kuntoutujan suoriutumisen ja osallistumisen mahdollistaminen sekä aktiivisuuden lisääminen arjessa. Kurssilla koko perhe saa tukea arken haastaviin tilanteisiin ja apua elämäntilanteen selkeyttämiseen. Pieni kuntoutuja oppii tunnistamaan omia vahvuuksiaan sekä oppii toimimaan arjessa perheenjäsenten kanssa ja ryhmässä tasavertaisesti toisten kanssa. Vanhemmat saavat myös tietoa lapsen vammasta tai häiriöstä ja kuntoutuskäytännöistä sekä arvokasta vertaistukea muilta samassa elämäntilanteessa olevilta.

Osallistujamäärä: 6 kuntoutujaa sekä hänen perheensä (2 aikuista ja keskimäärin 2 sisarusta/kuntoutuja).

Kurssin kesto: 5 vuorokautta, ja se toteutetaan yhdessä jaksossa. Lasten kurssilla kuntoutujan perhe osallistuu kuntoutukseen koko kurssin ajan yhdessä lapsen kanssa.

Tulevat kurssit ja ajankohdat:

Suoliston kehityshäiriöt:

Kurssinumero: 77175

AJANKOHTA:
15.11.2021 - 19.11.2021

Miten hakeudutaan?

Kuntoutushakemus KU104 tai KU132 sekä lääkärin B-lausunto toimitetaan Kelaan, jossa tehdään kuntoutuspäätös. Sopeutumisvalmennuskurssi on maksuton. Kuntoutujalla on mahdollisuus saada kuntoutusrahaa kurssin ajalta.

Näin haet kurssille

Kysyttävää?

Autamme mielellämme! Laita sähköpostia [email protected]

Katso yhteystiedot

Kuntoutusympäristö

Monipuolinen luontoympäristö ja esteettömät tilat takaavat onnistuneen perhekurssin

Lue lisää