NUOTTI-valmennus

Matalan kynnyksen ammatillista kuntoutusta 16–29-vuotiaille nuorille, jotka tarvitsevat tukea tulevaisuuden suunnitteluun ja elämänhallintaan.

NUOTTI-valmennuksessa saat itsellesi henkilökohtaisen valmentajan, joka auttaa sinua tulevaisuuden suunnittelussa ja opiskeluun tai työelämään suuntautumisessa sekä omien taitojen ja vahvuuksien löytämisessä.

Valmennusta voi hakea ilman lääkärinlausuntoa ja lomakkeita. NUOTTI-valmennus on nuorelle maksutonta ja sen ajalle voi saada kuntoutusrahaa.

NUOTTI-valmennuksen edellytykset:

  • olet 16–29-vuotias
  • sinulla ei ole opiskelu- tai työpaikkaa tai opinnot ovat vaarassa keskeytyä
  • et ole suorittamassa ase- tai siviilipalvelusta etkä vietä suunniteltua välivuotta
  • toimintakyky on heikentynyt tavalla, joka estää suunnittelemasta tulevaisuutta ja pääsemästä opiskelemaan tai työhön.

NUOTTI-valmennuksen valmentajan avulla:

  • ymmärrät omat vahvuudet ja taidot
  • innostut suunnittelemaan omaa tulevaisuutta
  • pystyt ottamaan konkreettisia askelia kohti opiskelu- ja työelämää.

Valmennuksen tarkempi toteutus suunnitellaan yksilöllisten tarpeiden mukaan. Se sisältää enintään 20 x 60 minuutin tapaamista enintään 5 kk:n aikana. Tapaamiset toteutetaan pääasiassa nuoren arkiympäristössä.

Hae NUOTTI-valmennukseen

Valmennukseen haetaan soittamalla Kelaan: p. 020 692 205 ja kertomalla, että haluaa osallistua Rokuan NUOTTI-valmennukseen. NUOTTI-valmennukseen voi hakea itse. Myös läheinen tai yhteistyötaho voi hakea nuoren puolesta.

Kuntoutuksen asiantuntija haastattelee nuoren ja ottaa samalla vastaan suullisen hakemuksen.

Learning Life – Mysteeri 24/7 -peli

Learning Life – Mysteeri 24/7 -peli on NUOTTI-valmennuksessa hyödynnettävä virtuaalilaseilla tai tietokoneella pelattava peli, jossa nuori voi aktiivisesti edistää arjen hallintaansa sekä opiskelu- tai työelämävalmiuksiaan ratkaisemalla tehtäviä.

Linkki pelin tietokoneversioon ja ammattilaisen oppaat löytyvät Kelan verkkokoulusta (linkki alla). Luo tunnukset tai kirjaudu sisään. Valitse etusivulta Kaikille avoimet kurssit, sitten kohta Kuntoutuksen kehittämistoiminnan tuloksia ja sen jälkeen Learning Life – Mysteeri 24/7.

Siirry peliin

Kysyttävää?

Autamme mielellämme! Soita p. 020 7819 277

Katso yhteystiedot