Kiila-kurssit, ryhmäpalvelu

 

Kiila-kuntoutuksella parannetaan työkykyä ja tuetaan työelämässä pysymistä

Kiila-kuntoutus perustuu toimiviin ratkaisuihin ja käytäntöihin, jotka liittyvät kuntoutujan työhön ja hänen terveytensä ja elämänhallintansa tukemiseen. Kuntoutus tulee aloittaa riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata.

 



Kiila-kuntoutuksen tavoite

Kuntoutuksessa arvioidaan kattavasti kuntoutustarvettasi ja työssä selviytymistäsi. Tavoitteena on vastata kuntoutustarpeeseesi mahdollisimman monipuolisesti. Kuntoutus toteutetaan yhteistyössä esihenkilösi ja työterveyshuollon kanssa ja se tulee aloittaa riittävän varhain, jotta työssä jatkaminen voidaan turvata.

 



Kiila-kuntoutukseen sisältyy

  • alkutilanteen kartoitus, joka sisältää
    • yksilöllisen kuntoutuspäivän palveluntuottajan tiloissa tai kuvapuheluna
    • palveluntuottajan ammattihenkilön tapaamisen työpaikalla yhdessä esihenkilön kanssa (tapaaminen voidaan järjestää myös kuvapuheluna).
  • 10–13 päivän ryhmäjakso Rokualla. Ryhmäjakso toteutetaan 4–5 päivää kestävissä jaksoissa. Ryhmäjakso sisältää yhteistyöpäivän, johon osallistuvat esihenkilö ja työterveyshuollon asiantuntija.
  •  1–5 yksilöllisen valmennuksen tapaamista (kuvapuheluina)
  • päätöskeskustelu, johon osallistuvat myös esihenkilö ja työterveyshuollon asiantuntijat (palveluntuottajan toimipisteessä tai kuvapuheluna).
  • 1–2 seurantayhteydenottoa puhelimitse tai kuvapuheluna 6 kuukauden kuluttua niille asiakkaille, joilla ei ole työterveyshuoltoa.

Hae Kiila-kuntoutukseen

Hakuvaiheessa toimitetaan Kelaan lääkärin kirjoittama B-lausunto, kuntoutuja täyttämä kuntoutushakemus KU101 sekä esihenkilön kanssa täytetty ammatillinen selvityslomake KU200. Kela tekee lopullisen kuntoutujavalinnan.

Hakuohjeet

Kysy lisätietoja

Autamme mielellämme! Laita sähköpostia [email protected]

Katso yhteystiedot